Sloophamer maakt plaats voor nieuw stadion AA Gent
Foto: gia
GENT - De eerste aanzet is gegeven voor de bouw van het nieuwe stadion van AA Gent. Dat komt op de plaats waar vandaag de Groothandelsmarkt staat, vlakbij de afritten van de E17 en R4.
Donderdag hebben de verschillende partners van het bouwproject de afbraak van het Groothandelsmarktgebouw ingeluid. Het nieuwe Arteveldestadion zal 20.000 zitplaatsen tellen, maar huisvest onder andere ook kantoren.

Economieschepen Daniël Termont gokt dat het nieuwe stadion 2.000 jobs zal opleveren en voorzitter Ivan De Witte van AA Gent hoopt met het nieuwe stadion het budget voor nieuwe spelers te kunnen verhogen met 100.000 euro per speler. Met die extra middelen hoopt hij in de top-3 van het Belgische voetbal te raken en te blijven.

De totale investering voor het nieuwe stadion bedraagt zo'n 100 miljoen euro. Als alle vergunningen tijdig binnen zijn en de bouw volgens plan verloopt, speelt de club het seizoen 2008-2009 al in het nieuwe stadion. Het huidige Ottenstadion moet in de toekomst een woonfunctie krijgen.