Christophe Brandt verlaat dit weekend het ziekenhuis
Foto: belga
LUIK - Wielrenner Christophe Brandt mag binnen twee of drie dagen het Luikse ziekenhuis verlaten. Dat maakten zijn behandelende artsen donderdag bekend op een persconferentie.
,,Ik zal zeker opnieuw fietsen'', klinkt Brandt strijdvaardig. ,,Maar dat zal pas gebeuren wanneer mijn lichaam opnieuw 100 procent is en mij niet langer doet afzien. Ik heb een serieuze klop gekregen. Het is niet het moment om met vuur te spelen. Maar in mijn hoofd gaat het alweer beter. Ik heb alleen nog fysieke pijn, dat maakt het draaglijker.''

De renner van Davitamon-Lotto kwam op 29 augustus ten val tijdens de Schaal Sels. Hij werd op 3 september naar de intensieve zorgen van het CHU van Luik gebracht nadat hij eerst was verzorgd in het Jan Palfijnziekenhuis van Merksem. Op 5 september mocht hij intensieve zorgen verlaten.

Na zijn zware schuiver onderging Brandt een spoedoperatie, waarbij een nier werd verwijderd en zijn gebroken bovenarm werd geopereerd. De Waal brak ook vier ribben, waarvan er één een klaplong veroorzaakte. Zijn gescheurde milt kon uiteindelijk worden gered.