Vluchten binnen Europa steeds minder stipt
Ons eigen Zaventem blijkt de meest stipte van de 27 grote Europese luchthavens die de AEA onder de loep nam. Foto: pdw
BRUSSEL - Vliegtuigen binnen Europa vliegen steeds minder stipt. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Europese Luchtvaartmaatschappijen (AEA). Zaventem is de Europese luchthaven waar er het minst vertragingen worden vastgesteld.
De cijfers van de AEA slaan op het tweede kwartaal van 2006. Over het algemeen had 20,2 procent van de vluchten binnen Europa een vertraging van meer dan een kwartier. In dezelfde periode in 2005 was dat nog voor 18,1 procent van de vluchten het geval. In 2003 en 2004 ging het telkens om 16,6 procent van de vluchten.

Madrid

Het is al het zevende opeenvolgende kwartaal dat de vliegtuigen binnen Europa minder stipt presteren, weet de AEA. Ons eigen Zaventem blijkt de meest stipte van de 27 grote Europese luchthavens die de AEA onder de loep nam.

Wie graag op tijd is, gaat het best niet naar Madrid. Liefst 28,7 procent van de vluchten heeft vertraging in de Spaanse hoofdstad. Daarna volgen Parijs (Charles de Gaulle), de twee luchthavens van Londen (Heathrow en Gatwick) en Barcelona. In die luchthavens houdt meer dan een kwart van de vluchten zich niet aan het geplande uurschema.