VILVOORDE - Mieke Van Hecke, de topvrouw van de Guimardstraat, nodigt alle actoren binnen het katholiek onderwijs uit een denkoefening te starten om de fundamenten van het katholiek onderwijs opnieuw te benoemen.
Dat zei ze donderdag bij de voorstelling van het boek 'Katholiek of Kwaliteit. Over de identiteit van een katholieke school' van Piet Raes.

De aanleiding van het boek was de vraag: wat is de identiteit van een katholieke school en hoe is ze verbonden met de kwaliteit van opvoeding en onderwijs? Waarvoor staat die K, Katholiek of Kwaliteit?

Het boek is een eerste stap in het denkproces over de identiteit van het katholiek onderwijs. Van Hecke benadrukte dat het zeker niet de bedoeling is om een oordeel te vellen over wat anderen doen. ,,Het is geen afzetten van, het is opnieuw uitnodigen na te denken over wat we zijn'', luidde het.

Kardinaal Godfried Danneels, die het eerste exemplaar van het boek overhandigd kreeg, wees er op dat er een verschil is tussen anders en beter. ,,Anders zijn, daar moeten we hier aan werken. Beter zijn, daarover zal de geschiedenis oordelen'', zei hij.