Verkoop onrendabele afdelingen bezorgt Carrefour meer winst
PARIJS - Het Franse Carrefour, het grootste distributieconcern van Europa, heeft in de eerste zes maanden van het lopende boekjaar de nettowinst zien stijgen met 11 procent, tot 706 miljoen euro. De keten verkocht verschillende verlieslatende afdelingen, onder meer in Korea en Spanje.
De omzet van Carrefour steeg tijdens het eerste semester met 8,8 procent, van 34,3 tot 37,3 miljard euro. De nettowinst voor niet-voortgezette activiteiten was 735 miljoen euro, ten aanzien van 732 miljoen euro een jaar eerder.

De tendens van een snellere groei bij omzet en winst zal ook in het volledige boekjaar aanhouden, aldus Carrefour in een persbericht.

Honderd

Jose Luis Duran, de ceo van Carrefour, stootte onrendabele afdelingen af en breidde uit in snel groeiende markten, terwijl de groei op de Franse thuismarkt stagneert.

Carrefour heeft nu ongeveer 7.000 handelszaken in 29 landen. Duran zei donderdag tijdens een conference call dat de groep in 2007 zowat honderd supermarkten zal openen en nog eens evenveel in 2008. Daarmee zou de operationele winst in 2008 met 10 procent moeten stijgen, stelde hij.