ANTWERPEN - In het farmabedrijf Pfizer aan de Rijksweg in Puurs heerst sociale onrust bij de vaste nachtploeg. De werknemers vrezen al een tijd dat hun nachtshift zal worden afgebouwd.
Na het ontslag van een (nacht)collega begin deze week, werd woensdagochtend al een korte prikactie gehouden. De werknemers wilden met de actie een duidelijk signaal geven aan de directie. ,,Benevens de vrees om afgedankt te worden, zijn ze het ook niet eens met de manier waarop het sociaal overleg tegenwoordig loopt bij Pfizer. Vooral wat betreft het ziektebeleid vaart Pfizer een andere koers dan de werknemers gewoon zijn. Het recente ontslag in de nachtploeg was niet het eerste feit en bovendien ook een gevolg van dat nieuwe ziektebeleid'', zo verduidelijkt ACV-man Paul Schoeters.

,,Vermoedelijk moet de directie meer het Amerikaanse beleid van het moederbedrijf gaan volgen.'' Tijdens een kort onderhoud met de vakbonden woensdag werd door het management volgende week verder overleg over de toekomst voor de vaste nachtploeg beloofd. Op het ontslag van de werknemer kwam de directie niet terug.