In een duel tussen twee voormalige nummers één van de wereld en twee vroegere US Open-laureaten haalde de Amerikaan Andy Roddick (ATP-10) het woensdag van de Australiër Lleyton Hewitt (ATP-17) voor een ticket voor de halve finale: 6-3, 7-5, 6-4.

De winnaar op Flushing Meadows van 2003 lijkt zijn vertrouwen teruggevonden te hebben met de hulp van zijn nieuwe mentor Jimmy Connors. Met opslaggeweld tot 225 km/u sloeg hij zeventien aces. Een ace rondde de eerste set af (6-3). Bij 5-4 achter in de tweede kreeg de Amerikaan een break- en setbal tegen, maar alweer een ace redde de meubelen. Om nog met 7-5 te winnen. In de derde set stond er opnieuw geen maat op de Amerikaan, die de laureaat van 2001 geen kans gunde.

Bij de laatste vier neemt Roddick het op tegen de Rus Mikhaïl Youzhny (ATP-54), die stuntte tegen de Spaanse nummer twee van de wereld, Rafael Nadal. De 24-jarige Rus had 3u16 nodig om de vier jaar jongere Nadal met 6-3, 5-7, 7-6 (7-5), 6-1 te verslaan. Nadal speelt zo geen derde grandslamfinale op rij na zijn succes in Roland Garros en verlies in Wimbledon.

De ommekeer in de partij kwam er in de derde set bij 5-4 en 40-0 voor Nadal op de opslag van Youzhny. De Spanjaard kon echter geen enkele van zijn drie setballen benutten. In de daaropvolgende tiebreak ging het Spaanse talent tenonder en was de veer gebroken.