BUENOS AIRES - De legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona sprak woensdag de geruchten tegen dat zijn Argentijnse vriendin Veronica Ojeda in verwachting zou zijn. Het kind zou voor april zijn. "Ik zweer op het bloed van mijn twee kinderen dat dit een leugen is", verklaarde Maradona op America TV.
De jonge vrouw woont in de bescheiden wijk Villa Fiorito, in de buitenwijken ten zuiden van Buenos Aires, waar Maradona opgegroeid is. Het dagblad Cronica, dat getuigen op een feest citeerde, beweerde in een artikel dat de voormalige wereldkampioen zijn toekomstig vaderschap had aangekondigd op een feestje tussen vrienden.

Het Argentijnse voetbalidool die op 30 oktober 46 jaar oud wordt heeft twee wettelijke dochters, Dalma en Giannina van zijn eerste vrouw Claudia Villafane. Andere vaderschappen werden hem toegewezen via de rechtbank. De bekendste zaak was die van Diego Armando Sinagra, die geboren is in 1986 in Napels, in de tijd dat Maradona op voetbalvlak schitterde bij de Italiaanse club.

Het Argentijnse gerecht bevestigde ook nog dat Maradona de vader was van Jana Sabalain, geboren in 1996, van een avontuurtje met een huismeid. Het kind mag de naam Maradona dragen.

Van nog twee andere kinderen, één van 5 jaar in Argentinië en een ander in Santiago du Chili, beweren de moeders dat Maradona de vader is maar het gerecht heeft dat voor alsnog niet bevestigd. .