De 22-jarige Noor Edvald Boasson Hagen (Columbia) heeft vrijdag de zesde etappe in de 66e Ronde van Polen (ProTour) gewonnen. Na 162,2 kilometer van Kroscienko nad Dunajcem naar Zakopane hield hij de Italianen Alessandro Ballan en Marco Marcato achter zich. Wereldkampioen Ballan (Lampre) blijft leider.
Voor Hagen was het de tweede ritzege. Woensdag was de winnaar van Gent-Wevelgem al de snelste in de vierde etappe.

De rit naar Zakopane werd geanimeerd door een ontsnapping van Marek Rutkiewicz, Jacek Morajko, Tadej Valjavec, Michael Albasini, David Loosli, Vasili Kiryienka, Marco Marcato, Matthias Russ en Bartosz Huzarski. Ze namen tot meer dan 2:30 voorsprong en Rutkiewicz was lange tijd virtueel leider, maar de Italianen herstelden in de finale de orde. Alessandro Ballan met Francesco Gavazzi als helper en Marzio Bruseghin en Ivan Basso zorgden voor een achtervolgende groep met zowat alle klassementsrijders en ze kregen de vluchters net op tijd te pakken. Zo gebeurde het dat er na een etappe met tien beklimmingen toch gespurt moest worden voor de zege.

Ballan begint zaterdag met een voorsprong van tien seconden op de Spanjaard Daniel Moreno aan de slotetappe. Hagen is op elf seconden derde.