Een Belgische toerist is samen met twee Fransen en negen Filipino's verdronken in de buurt van de vulkaan Pinatubo, ten noordoosten van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Ze werden verrast door de hevige regenval in de regio.

De Belg en Fransen zaten in een auto die op de hellingen van de berg de Pinatubo door een aardverschuiving vast kwam te zitten en vervolgens door een kolkende stroom water werd meegesleurd. Ook twee Filipijnse gidsen die bij hen in de auto zaten kwamen om het leven. 

Bart Ouvry, woordvoerder van het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken, bevestigt het nieuws. Het Belgische slachtoffer zou een man van ongeveer 40 jaar zijn, afkomstig uit de omgeving van Brussel.

De slachtoffers maakten volgens de regionale politiechef deel uit van een groep van twaalf toeristen - Zuid-Koreanen en Europeanen. Zes Fransen en drie Zuid-Koreanen konden gered worden door een helikopter van het leger.

 

De vulkaanas op de hellingen van de Pinatubo vormt bij iedere zware regenval een gevaar. Elders in het noorden van de Filipijnen kwamen hele dorpen onder water te staan.