Bernucci wint zesde Tourrit na tumultueus slot
Foto: rtr
De zesde tourrit vandaag van Troyes naar Nancy werd gewonnen door de Italiaan Lorenzo Bernucci. Hij ontsnapte met Vinokourov op enkele kilometers van de finish uit het peloton. In de laatste bocht gebeurde er een massale valpartij waarin zowat 20 renners van het peloton betrokken waren. Vinokourov werd tweede voor Förster op 3 seconden. De rest van het peloton kwam op 7 seconden binnen.
 • Herbeleef de rit opnieuw via WebTV
 • Vinokourov, een kanshebber voor de eindzege, pakt 4 seconden terug op geletruidrager Lance Armstrong. Het peloton, dat verbrokkelt binnenkwam krijgt dezelfde tijd omdat de val in de laatste kilometer gebeurde.

  Thor Hushovd is de grote winnaar van de dag in de strijd om de groene trui. De Noor haalde als enige van de kanshebbers vandaag punten binnen en nadert in de stand tot op 8 punten van Boonen.

  De bolletjestrui verandert van schouders, maar blijft binnen dezelfde ploeg. Rabobank-renner Karsten Kroon neemt het lycra over van Erik Dekker.

  ,,Meer bokser dan wielrenner"

  Christophe Mengin reed een hele dag in de aanval, maar ging in de laatste bocht als eerste tegen de vlakte. ,,Ik kende de finale goed maar ben toch gevallen. Ik had vreemd genoeg niet echt superbenen, maar het moreel was goed. Daardoor kon ik voorop blijven. Ik heb alles gegeven. Ik ben in de val geraakt aan het oog en de dij. Met mijn gezwollen oog zie ik er meer uit als een bokser dan als een wielrenner."

  Ook Tom Boonen, die Thor Hushovd ziet naderen in de strijd om de groene trui, was betrokken bij de massale valpartij. ,,Zo zie je maar hoe snel een gunstige toestand kan kantelen. Maar daar ga ik niet te veel over zeuren. In drie weken tijd heeft iedereen wel eens geluk en ongeluk. Vandaag kwam ik beide factoren tegen. Ongeluk door te vallen, maar geluk omdat het niet erg is. Mijn bil voelt aan alsof ze door de slag een beetje verrokken is en er zit ook een klein sneetje in mijn been. Maar niks om me zorgen over te maken."

  ,,Dom hoe een renner van Française des Jeux veel te snel door die bocht wilde komen. Vallen was onvermijdelijk", reageerde Robbie McEwen. ,,En het was een ware kettingreactie, want remmen helpt op zo’n wegdek uiteraard niet. Plots zag ik de weg voor mij vol fietsen liggen en ik kon niet anders dan voet aan de grond zetten. Fysieke schade heb ik niet, maar het is wel verdomd jammer voor deze gemiste kans, want ik voelde me alweer super en de ploeg had ook weer heel hard gewerkt".

  Uitslag rit zes:
  1 Lorenzo Bernucci (Ita) Fassa Bortolo 4.12.52
  2 Alexandre Vinokourov (Kaz) T-Mobile 0.03
  3 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner 0.07
  4 Angelo Furlan (Ita) Domina Vacanze
  5 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole
  6 Jaan Kirsipuu (Est) Credit Agricole
  7 Gianluca Bortolami (Ita) Lampre-Caffita
  8 Kim Kirchen (Lux) Fassa Bortolo
  9 Gerrit Glomser (Aut) Lampre-Caffita
  10 Kurt-Asle Arvesen (Nor) Team CSC

  Algemeen klassement na rit 6:
  1. Lance Armstrong (USA) Discovery Channel 17.58.23
  2. Bobby Julich (USA) Team CSC 0.55
  3. George Hincapie (USA) Discovery Channel
  4. Jens Voigt (Ger) Team CSC 1.04
  5. Alexandre Vinokourov (Kaz) T-Mobile Team 1.06
  6. Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel 1.16
  7. Kurt-Asle Arvesen (Nor) Team CSC 1.20
  8. Jose Luis Rubiera (Spa) Discovery Channel 1.21
  9. Jan Ullrich (Ger) T-Mobile Team 1.24
  10. Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel 1.33

  U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig