Het dagelijkse leven in Londen is stilgevallen. Het metroverkeer is platgelegd, en dat kan nog de hele dag duren. In het centrum van Londen rijden geen bussen. Mensen wordt ook gevraagd om niet naar het centrum te komen, om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Het gsm-netwerk in de hoofdstad is ernstig verstoord. Londense ziekenhuizen zouden voorlopig alleen nog spoedgevallen behandelen.

De feestelijkheden rond het binnenhalen van de organisatie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen, zijn opgeschort.

De Eurostartreinen rijden nog steeds. ,,Wij raden onze klanten af zich naar Londen te begeven tenzij het echt noodzakelijk is'', zo liet een woordvoerder van Eurostar weten. Voorlopig blijft het uurrooster van de Eurostar behouden. Ook het vliegverkeer tussen Brussel en Londen verloopt voorlopig nog normaal.

Leger in de stad

Eenheden van het Britse leger rukken volgens de Britse nieuwszender Sky News Londen in. Zij zouden op zes plaatsen voor de openbare orde en veiligheid moeten zorgen.

Het Great Eastern Hotel, waar een conferentie over de Israëlische economie aan de gang is, werd ontruimd. Benjamin Netanyahu, de Israëlische minister van Financiën die daar verwacht werd, was op dat ogenblik nog niet aangekomen.

De Franse regering verhoogde het terreuralarm tot de op een na hoogste fase. In Berlijn, New York en Washington werd het toezicht op het openbaar vervoer sterk opgedreven. Ook Spanje verstrengde vanmiddag de veiligheidsmaatregelen.

Verschillende manifestaties in Londen werden afgelast. Ook musicaltheaters houden voorlopig de deuren dicht. Voorstellingen van kaskrakers Billy Elliot, The Lion King en Fame gaan voorlopig niet door.