LONDEN - De aanslagen in Londen veroorzaakten een schok op de beurzen. In de namiddag was een deel van de verliezen gerecupereerd, maar bleven de Europese beurzen in het rood staan. Goud werd duurder, olie verloor fors terrein na 's ochtends nog op een absoluut record (meer dan 62 dollar) te hebben gestaan.
De Europese beurzen doken eerst fors naar beneden, waarbij de verliezen rond de middag opliepen tot 4 procent. Daarna begon een geleidelijk herstel. ,,Het zou wel eens een koopgelegenheid voor de beleggers kunnen zijn'', zei een marktstrateeg in New York nog voor de opening van Wall Street. Hij voegde er aan toe dat Wall Street mogelijk zelfs hoger zou afsluiten.

De olieprijzen verkleinen hun verliezen na tegenvallende cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. In New York staat de WTI-future nog maar 1,4 procent lager op 60,40 dollar. In Londen gaat de Brent-future 1,5 procent naar beneden tot 58,94 dollar. Onmiddellijk na het nieuws over de aanslagen doken de olieprijzen omlaag.

Op Euronext Brussel sloot de Bel20-index 1,02 procent lager op 3.089,94 punten. De Bel20 bereikte om 12.39 uur een laagste peil van 3.033,57 punten. Bij het slot was er in de Bel20 1 stijger en 19 dalers. De financiele aandelen gingen achteruit, al waren de verliezen bij het slot duidelijk minder groot dan vanmiddag.