Rapartieste Lil' Kim jaar de bak in
Foto: epa
De vrouwelijke rapper Lil' Kim is tot veroordeeld een jaar celstraf wegens meineed. Ze heeft volgens de rechtbank in New York gelogen tegen een jury over een schietpartij in 2001. In maart was ze al schuldig bevonden.
De rapster en haar gevolg waren destijds betrokken bij een incident voor de deur van een radiostation in Manhattan. Hierdoor raakte een persoon gewond.

Kimberly Jones, zoals Lil'Kim eigenlijk heeft, heeft eerder tegen een jury gezegd dat zij de schutters niet kende en ook niets wist over het motief achter de schietpartij. De zangeres erkende later dat ze had gelogen.

De schietpartij dateert van 25 februari 2001 toen Lil'Kim en haar groep en de rivaliserende rapgroep Junior M.A.F.I.A. te gast waren bij een radioprogramma. Eenmaal buiten ontstond een ruzie waarbij schoten werden gelost.

Op videobeelden die tijdens de rechtszaak werden getoond was te zien dat Lil' Kim bij de schietpartij aanwezig was en later met twee schutters uit haar entourage in een limousine sprong en wegreed.