Rechtszaak moord Notorious B.I.G. geannuleerd
Notorious B.I.G. Foto: rr
LOS ANGELES - Het proces dat door de familie van de Amerikaanse rapper Notorious B.I.G. tegen de stad Los Angeles was aangespannen, zal door de rechter worden geannuleerd wegens procedurefouten.
De familie wilde met het proces boven tafel krijgen wie verantwoordelijk is voor de moord op de rapper in 1997. Dinsdag echter vroeg de familie in het licht van nieuwe elementen om stopzetting van het proces en sancties tegen de stad Los Angeles.

Vorige week werden door de politie tijdens de zitting documenten overgelegd die niet bij de eisende partij bekend waren. Uit een van de documenten bleek dat een informant had bevestigd een politieofficier in verband te kunnen brengen met de moord op Christopher Wallace, alias Notorious B.I.G.

De familie had een zaak tegen de stad en de politie van Los Angeles aangespannen. Volgens hun advocaat had de politieagent David Mack 'waarschijnlijk' een rol gespeeld in de moord. De politieagent die in de nieuwe documenten door de informant werd geciteerd, was een naaste collega van Mack.

Notorious B.I.G werd op 9 maart 1997 in zijn auto in Los Angeles vermoord. Het onderzoek van de politie van Los Angeles noch dat van de federale politie (FBI) leidde tot enig resultaat.

Volgens de familie hebben Mack en de oprichter van platenlabel Death Row Records, Marion 'Suge' Knight, samengespannen om Notorious B.I.G om te brengen. De moord zou volgens hen hebben plaatsgevonden in het kader van de rivaliteit tussen rappers aan de west- en oostkust van de VS. De familie stelt dat mogelijk een van de schoolvrienden van Mack, Amir Muhammad, de trekker heeft overgehaald. Volgens hen is de moord op Wallace bovendien gelieerd aan die, zes maanden eerder in Las Vegas, op zijn rivaal Tupac Shakur.