DUINKERKE - Jean-Marie Leblanc heeft een goed gevoel overgehouden aan de bijeenkomst met alle Tourdeelnemers en -begeleiders, vrijdagavond in Duinkerke. De anti-dopingboodschap, omvat in een tien punten tellende ethische code, is begrepen. Dat zei de Tourbaas zaterdag, enkele uren voor de start van de Ronde van Frankrijk.
Patrice Clerc, president van de overkoepelende Amaury Sport Organisation (ASO), sportarts Christian Bénézis en Leblanc wezen renners en begeleiders vrijdag in een 45 minuten durende bijeenkomst nogmaals op hun verantwoordelijkheid inzake de dopingproblematiek. "Ik kreeg de indruk dat er geconcentreerd is geluisterd", zei Leblanc zaterdag. "Het bevestigt mijn gevoel dat er iets gaande is in het peloton."¨

Alle aanwezigen ondertekenden een document waarmee zij zich ertoe verplichten de ethische code te respecteren. Het gebeurde zonder aanwezigheid van persvertegenwoordigers. "We hebben niks te verbergen, maar wilden direct met de renners praten en er geen show van maken", verklaarde Leblanc de beslotenheid van de bijeenkomst.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in