De Indonesische minister van Defensie, Juwono Sudarsono, heeft aanhangers van oud-president Suharto vandaag beschuldigd van bomaanslagen op het kantoor van de procureur -generaal en pogingen het land te ontwrichten. Zij zouden daarmee proberen aan berechting te ontkomen.
Met wapens en andere middelen stimuleren figuren uit Suharto's omgeving het geweld in bijvoorbeeld de Molukken, waar de afgelopen anderhalf jaar meer dan 3.000 mensen zijn omgekomen bij gevechten tussen christenen en moslims. Ook in Atjeh hebben zij een hand in het geweld tussen het leger en de regionale afscheidingsbeweging, aldus de minister.

Sudarsono zei dat aanwijzingen voor de betrokkenheid van Suharto-getrouwen naar voren komen uit militaire inlichtingenrapporten. Om daders met naam en toenaam te beschuldigen is er echter onvoldoende bewijs, zei hij, omdat de verantwoordelijke personen er grote zorg aan hebben besteed om hun betrokkenheid te verhullen.

Een bom richtte dinsdag schade aan in het kantoor van de procureur-generaal in Jakarta. Woensdag werd in het kantoor een tweede, niet ontplofte bom gevonden. Deze bevond zich volgens politiechef Rusdihardjo naast een bergruimte waar documenten en ander bewijsmateriaal met betrekking tot het corruptieonderzoek tegen Suharto liggen opgeslagen.