OBERSTDORF - In het zuiden van Duitsland bij de Oostenrijkse grens zijn gisteren 30 mensen gewond geraakt toen de gondel van een kabelbaan tegen het betonnen platform van een kabelbaanstation botste. De passagiers vielen daardoor naar voren.
Enkele van de gewonden zijn er ernstig aan toe, maar niemand verkeert in levensgevaar, zei de politie. Onder de zwaargewonden is een zevenjarig jongetje. Het ongeluk is veroorzaakt doordat de remmen van twee cabines niet goed werkten.

De kabelbaan brengt bergwandelaars naar de top van de 2.200 meter hoge Nebelhorn en terug. De meeste gewonden vielen onder de inzittenden van de gondel die naar beneden ging, en die op het platform botste. In de gondel die tegelijkertijd naar boven ging, en die ook te hard ging, vielen ook enkele gewonden. Beide gondels zijn met elkaar verbonden. Als de ene omhoog gaat, gaat de andere omlaag. Het station waar het ongeluk plaatshad, was het tussenstation halverwege de helling.

Op een persconferentie maakte de politie bekend dat de remmen wel enigszins werkten, maar niet met voldoende kracht. De oorzaak van de falende remmen is nog niet bekend.

Wandelaars die als gevolg van het ongeluk boven op de berg vastzaten, werden door de grenspolitie met helikopters naar de plaats Oberstdorf gevlogen. De kabelbaan op de Nebelhorn is al 70 jaar in bedrijf. Het is het eerste ongeluk met de kabelbaan.