Cissé breekt been en mist het WK
Foto: belga/afp
Frankrijk reist vandaag zonder Djibril Cissé naar de Wereldbeker voetbal in Duitsland af. De bonkige aanvaller van Liverpool viel woensdag tijdens de laatste voorbereidingsinterland tegen China al na tien minuten minuten uit met een scheenbeenbreuk. Lyon-aanvaller Sydney Govou zal hem vervangen.

Nog tijdens de partij werd de ongelukkige Fransman geopereerd. Andermaal treft het noodlot Cissé: na een lange schorsing miste hij ook al Euro 2004 in Portugal.

Na de partij betreurden de Franse internationals de afwezigheid van de spits, die de plaats naast Thierry Henry in de spits leek vast te hebben: ,,Ook al is hij niet fysiek bij ons, toch zal hij deel uitmaken van de groep", verklaarde verdediger Lilian Thuram.

Op de Franse tv antwoordde bondscoach Raymond Domenech na de match bevestigend op de vraag of het WK voor Cissé voorbij was. ,,De groep is in shock. Een speler verliezen op het laatste moment is een drama."

Over de vervanger van Cissé bestaat nog geen zekerheid: ,,Vandaag of morgen (donderdag) valt daarover nog geen beslissing." Tot 12 juni, de dag voor de eerste match van 'les Bleus' tegen Zwitserland, mag een vervanger aangeduid worden.

Eind oktober 2004 brak de flamboyante spits ook al eens zijn linkerscheenbeen, waarna hij pas in april 2005 opnieuw in competitie trad.

Frankrijk wint met 3-1

Frankrijk klopte China gisterenavond met 3-1. David Trezeguet, opende op het halfuur de score, nadat Zidane nog een penalty had gemist. Zheng zette in de tweede helft wel een strafschop voor China om. Pas in de slotminuten maakten de Fransen voor eigen volk het verschil. In de 90e minuut zorgde Wang Yun voor een owngoal, twee minuten later legde Henry van ver de eindcijfers vast.

Frankrijk speelt zijn eerste wedstrijd op het WK op 13 juni tegen Zwitserland. Nog in Groep G zitten Togo en Zuid-Korea.