Wayne Rooney dan toch fit voor het WK
Wayne Rooney zal bij de Engelse selectie op het WK in Duitsland blijven. De spits van Manchester United onderging woensdag een laatste scan van zijn rechtervoet in Manchester. Deze gaf aan dat de breuk van zijn middelvoetsbeentje voldoende hersteld is, waardoor hij kan aantreden op het WK, dat vrijdag begint.

Rooney blesseerde zich op 29 april tijdens de wedstrijd tegen Chelsea en begon in sneltempo aan zijn revalidatie om het WK toch maar te halen. Door het fit zijn van Rooney moet Tottenham-spits Jermain Defoe, die meereisde naar Duitsland als eventuele vervanger van Rooney, terugkeren naar Engeland.

Woensdag onderging de jonge spits de scan in het Whalley Range ziekenhuis te Manchester onder het goedkeurend oog van David Davies, uitvoerend directeur van de Engelse voetbalfederatie (FA), clubdokter Tony Gill en de Engelse bondsdokter Leif Sward. Later op de dag verliet hij het ziekenhuis met een glimlach op zijn gezicht en vertrok in dezelfde auto als Davies.

Oorspronkelijk gaven de dokters Rooney weinig hoop op het halen van het WK, maar sinds hij dinsdag deelnam aan de trainingssessie van de Engelsen geloofde bondscoach Eriksson rotsvast in de comeback van zijn ster. Eriksson rekent niet op Rooney voor de groepswedstrijden tegen Zweden, Trinidad & Tobago en Paraguay, maar hoopt hem vanaf de 1/8e finales te kunnen inzetten.