PS verliest na schandalen 20 procent
CHARLEROI - Volgens een opiniepeiling van Dedicated Research zou de PS in Charleroi bij de lokale verkiezingen maar liefst 20 procent verliezen. De peiling, die er kwam in opdracht van de RTBF en die donderdag in de kranten van Sud Presse verschijnt, komt er na de vele schandalen die de voorbije weken in Charleroi aan het licht kwamen.
In vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 zouden de Franstalige socialisten er maar liefst 19,5 procent op achteruit. De PS beschikt momenteel over een absolute meerderheid in Charleroi (51,4 procent) en zou nog slechts 31,9 procent overhouden. Toch zou de partij ondanks de schandalen nog de grootste blijven in Charleroi, met toch nog een vrij grote voorsprong op de MR, die 5 procent wint en 21,1 procent haalt. Dinsdag leek het erop dat de liberalen de PS naar de kroon zouden steken, maar de cijfers hadden enkel betrekking op Charleroi-stad en sloegen niet op alle fusiegemeenten.

Het Front National boekt een winst van net geen 10 procent en komt uit op 16,5 procent. De CDH haalt 14,9 procent (+5 procent), Ecolo 11 procent (-0,4 procent).

Voor de peiling werden 600 personen ondervraagd. De foutenmarge bedraagt 4 procent.