BRUSSEL - De Nederlandse ICT-dienstverlener Centric Holding BV neemt het Belgische ICT-consultancybedrijf Orqua over. Daarover hebben beide bedrijven overeenstemming bereikt, zo meldden ze woensdag in een persbericht. Bij Orqua, dat gevestigd is in Antwerpen, werken 320 mensen. Voor hen heeft de overname geen gevolgen.
,,Met deze overname versterkt Centric haar positie in België, in het bijzonder op het gebied van consultancy'', luidt het in het persbericht.

De keuze van Orqua, dat tot nu toe een privébedrijf was, om zich aan te sluiten bij Centric sluit dan weer aan ,,bij de wens internationaal te groeien op het gebied van consultancy, projectontwikkeling, contractmanagement en outsourcing''.

,,De overname zal geen gevolgen hebben voor het personeel'', zegt David van Waesberghe, algemeen directeur van Orqua. ,,Integendeel, ze zal ongetwijfeld banen scheppen.''

Orqua is naar eigen zeggen momenteel het op een na grootste ICT-consultancybedrijf van België, met in 2005 een omzet van zowat 26 miljoen euro.

Centric realiseerde in 2005 een netto-omzet van 353,3 miljoen euro en een winst na belasting van 23 miljoen euro en telt ongeveer 4.500 werknemers in vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Noorwegen.