Uitvaartverzorgers op de catwalk
De levenslange verzekering wordt vaak als begrafenisverzekering verkocht. Foto: afp
BREDA - Medewerkers van de Nederlandse uitvaartorganisatie DELA gaan voortaan in haute couture gekleed. Vrijdag presenteren ze zelf hun door couturier Paul Schulten ontworpen bedrijfskleding.
Ze doen dat tijdens een feestelijke bijeenkomst in verband met de opening van een nieuw uitvaartcentrum in Breda. Dat wordt voor die gelegenheid uitgerust met een catwalk. Het is de eerste keer dat een modeontwerper de kledinglijn voor een uitvaartorganisatie heeft ontworpen, zei een woordvoerder van DELA. ,,Daar zijn we best wel een beetje trots op''.

Volgens de woordvoerder is er de laatste jaren veel veranderd in de uitvaartbranche. Dat is ook te zien aan de bedrijfskleding. ,,De tijd dat uitvaartmedewerkers geassocieerd werden met zwarte kraaien is al lang achterhaald''.

Ontwerper Paul Schulten heeft onder meer voor Edgar Vos, Van Gils en Claudia Sträter gewerkt. In de nieuwe kleding voor DELA heeft hij veel aandacht besteed aan een specifieke vrouwelijke lijn in de dameskostuums. De kleding is antracietgrijs.