BRUSSEL - Stabiliteit en continuïteit. Dat zijn de trefwoorden voor de strategie van de coöperatieve holding Cera/Almancora, zo bleek woensdag op een persconferentie waar een balans van het voorbije jaar is opgemaak. Cera/Almancora is de grootste private aandeelhouder van de KBC Groep.
De nadruk op stabiliteit komt enerzijds tot uiting in het feit dat de coöperatieve op geen enkele manier wil praten met het viertal Cera-coöperanten die een arbitrageprocedure zijn gestart. De coöperanten vragen de ontbinding van Almancora om zo een hogere vergoeding te krijgen sinds de nieuwe structuur van KBC Groep, in maart vorig jaar.

Ze hebben ook een aantal secundaire eisen, zoals een verhuis van de fixing- naar de continumarkt van Euronext en een naamsverandering van Almancora. Onbespreekbaar, luidde het woensdag bij Cera, ,,er worden geen onderhandelingen gevoerd''.

De stabiliteit van Cera/Almancora komt daarnaast ook tot uiting in de missie van het bedrijf. ,,De financiële taak van de holding, namelijk het aandeelhouderschap binnen de KBC-groep, en de maatschappelijke roeping zijn niet van elkaar te scheiden'', verklaarde gedelegeerd bestuurder Rik Donckels.