,,Euronext biedt binnen twee weken op beurs Milaan''
Foto: Bloomberg News
BRUSSEL - Euronext wil tegen midden juni een overnamebod lanceren voor de beurs van Milaan. Dat meldden Italiaanse media woensdag. Volgens de krant Il Sole 24 Ore zou de vierlandenbeurs de aandeelhouders van Borsa Italiana cash en aandelen bieden.
De aandeelhouders kunnen een belang blijven houden in de nieuwe onderneming of zich laten uitbetalen. Het Italiaanse beursbedrijf heeft een marktwaarde van 1,2 miljard euro.

Volgens La Stampa komt Euronext-baas Jean-François Théodore naar Milaan voor onderhandelingen. Borsa Italiana heeft al een gemeenschappelijk handelsplatform met Euronext voor de handel in obligaties.

Zwitserland Ook in Zürich is er beweging op het beursfront. De Zwitserse beurs zegt open te staan voor fusiegesprekken met de Londense beurs, Euronext en Deutsche Börse. ,,Op de middellange tot lange termijn moeten we handelen'', zegt voorzitter Peter Gomez aan het persagentschap Bloomberg. Hij laat een ,,strategische audit'' uitvoeren en hoopt over enkele maanden een aantal scenario's (fusie, samenwerking of stand-alone) op tafel te hebben. De Zwitsers wezen in 2004 nog een aanzoek van Deutsche Börse af.