Tessenderlo Chemie draait op minimumbezetting
Foto: rr
TESSENDERLO - In de Limburgse vestigingen van het chemieconcern Tessenderlo Chemie, in Tessenderlo en Ham, wordt er woensdag op een minimumbezetting geproduceerd. De vakbonden reageren hiermee op uitlatingen van voorzitter Gerard Marchand.
Limburgse vestigingen Tessenderlo Chemie draaien op minimumbezetting Marchand gaf gisteren na afloop van de algemene vergadering te kennen dat er een reorganisatie van de businessgroep chemie op til staat in het kader van een besparing van 30 miljoen euro die de groep volgend jaar wil realiseren. De voorzitter sloot ook een daling van het aantal effectieven in de Limburgse vestigingen van Tessenderlo Chemie niet uit.

Vakbondsafgevaardigde François Jordens van het ACV laat weten dat er in de Limburgse vestigingen in 2003 al een ingrijpende herstructurering werd doorgevoerd en dat ook de sluiting van een deel van de sulfaatafdeling eind vorig jaar nog een vijftigtal tijdelijke jobs kostte.

,,In de Limburgse vestigingen gaan er bovendien jaarlijks dertig tot vijftig werknemers op natuurlijke wijze op brugpensioen, wat maakt dat het personeelsbestand in Tessenderlo en Ham de voorbije jaren al tot een absoluut minimum herleid werd. Een bijkomende sanering in het personeelsbestand is voor de vakbonden onaanvaardbaar'', aldus de vakbondsman.

De directie van Tessenderlo Chemie maakt op 20 juni bekend welke vorm de aangekondigde reorganisatie precies zal aannemen.