PARIJS - De voormalige financiële directeur van de Franse communicatiegroep Vivendi Universal, Guillaume Hannezo, is vrijdag in verdenking gesteld voor misbruik van voorkennis, medeplichtigheid aan manipulatie van de beurskoersen en het verspreiden van valse informatie. Dat melden de Franse kranten Le Figaro en Le Parisien vandaag.
De inverdenkingstelling van Hannezo, rechterhand van Jean-Marie Messier toen die voorzitter was van Vivendi, gebeurt in het kader van het onderzoek naar de rekeningen en financiële informatie van de groep tijdens de jaren 2000 en 2001. De speurders onderzoeken meer bepaald het mogelijk kunstmatig opdrijven van de beurskoersen. Dat zou gebeurd zijn in september 2001, voor de publicatie van de halfjaarlijkse resultaten op 25 september.

Messier zal in de loop van de volgende weken geconvoceerd worden door de financiële brigade. In de zaak werden ook al drie andere personen in verdenking gesteld: twee penningmeesters van Vivendi en een personeelslid van Deutsche Bank.