BRUSSEL - G4S Security Systems, het filiaal voor elektronische beveiliging van de beveiligingsfirma Group 4 Securicor, neemt CRECO over. Dat heeft Group 4 Securicor maandag meegedeeld. CRECO is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in elektronische beveiliging. Het bedrag van de overname wordt niet bekendgemaakt.
Momenteel zijn beide bedrijven nog volledig gescheiden, maar op middellange termijn worden de 180 specialisten van G4S Security Systems en de 40 medewerkers van CRECO bij elkaar gebracht. Volgens Stéphane Bocqué, woordvoerder van Group 4 Securicor, zal de overname op lange termijn tot meer werkgelegenheid leiden.

'Onze doelstelling is groeien en nieuwe markten veroveren', aldus Bocqué. 'De overname komt ten goede van CRECO, want zij krijgen meer toegang tot klanten, en komt ook ten goede van onze eigen positionering op de markt.'

CRECO is vooral bekend van digitale videobewaking en heeft luidens de mededeling 'veel expertise inzake grootschalige en geïntegreerde beveiligingsopdrachten'. Het bedrijf is in Wilrijk gevestigd en heeft een omzet van 5,6 miljoen euro.

Group 4 Securicor stelt in honderd landen meer dan 470.000 mensen tewerk, waarvan meer dan 5.000 in België. De multinational is actief op drie domeinen: bewakingsdiensten, elektronische beveiliging en waardetransport- en behandeling. Group 4 Securicor België is marktleider op het vlak van privébeveiligings- en beschermingsdiensten voor mensen en goederen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig