Zwembad Sunparks Mol ontruimd na ontploffing
Foto: rr
Het zwembad van recreatiepark Sunparks Kempense Meren in Mol is dinsdagmiddag volledig ontruimd nadat er zich een ontploffing had voorgedaan, zo meldt de brandweer. Er zouden geen gewonden zijn, maar door de ontploffing kwam de koepel waarin het zwembad ligt wel volledig onder de rook te zitten. De brandweer kon erger voorkomen door snel te reageren.
De brandweer kreeg rond 11.45 uur een melding van een explosie in het zwembad aan de Postelseweg in Mol. Er was iets misgelopen in de bergruimte met chemische producten, waardoor er een kleine brand ontstond. Volgens de Molse Sunparks-directie ligt vermoedelijk een vandalenstreek aan de oorsprong van de ontploffing. De politie onderzoekt die bewering.

Op het moment van de explosie was er 400 à 500 man aanwezig in het zwembad. Niemand raakte gewond en de evacuatie duurde slechts zes minuten. Ook de materiële schade is beperkt gebleven, omdat alles goed verlucht kon worden.

Volgens het management is er momenteel geen gevaar meer. Het personeel is bezig met een poetsbeurt en tegen 18.00 uur zou het bad weer opengaan.