MAASTRICHT - De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air Exel is vandaag failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht.De onderneming heeft 143 werknemers ontslagen. Eind maart koos Air Exel nog voor een gerechtelijk akkoord (surseance in Nederland) om een doorstart mogelijk te maken.
Air Exel sprak met een buitenlandse investeerder over een financiële injectie. Het was de bedoeling dat de maatschappij in april weer het luchtruim zou kiezen. Maar volgens de directeur H. Prins betekent het faillissement niet noodzakelijk het einde voor de onderneming. De doorstart heeft volgens Prins enkel vertraging opgelopen. Het blijkt moeilijker te zijn om vliegtuigen en vergunningen te regelen dan verwacht. Het is niet mogelijk Air Exel voor 1 mei te laten vliegen. Wegens de vertraging hadden de directie en de bewindvoerders besloten het faillissement aan te vragen.

Prins: ,,Er zijn allerlei kosten verbonden aan surseance. Dat gaat ten koste van de schuldeisers en dat mag niet van de wet. We werden dus eigenlijk gedwongen het faillissement aan te vragen.'' Hij verwacht wel dat Air Exel uiteindelijk weer gaat vliegen. Inmiddels hebben meerdere potentiële investeerders zich gemeld, aldus Prins.

Voor het personeel is het faillissement wel een grote klap, gaf de directeur toe. Maar de meesten zouden bij een doorstart opnieuw een baan krijgen aangeboden, klonk het.

Air Exel maakt deel uit van ExelAviationGroup van onder meer zakenman Erik de Vlieger. De maatschappij voerde vluchten uit vanaf de luchthavens van Eindhoven en Maastricht, en verkeerde al enige tijd in financiële nood.

ExelAviationGroup had ook in België een filiaal: Belgium Exel. Maar door de aanhoudende onzekerheid bij de moedermaatschappij werden de Belgische activiteiten stopgezet bij een gebrek aan klanten.