LOS ANGELES - In Hollywood zijn enkele fanatieke Star Wars-adepten nu al beginnen aanschuiven voor de laatste Star Wars-film - zeven weken voor die uitkomt. Nu blijkt dat ze misschien voor de verkeerde bioscoop staan.
De fans kamperen voor het beroemde Grauman’s Chinese Theatre in Hollywood, maar kregen onlangs te horen dat de film op 19 mei in première zal gaan in een bioscoop ruim anderhalve kilometer verderop. De producenten kozen ervoor om de film te tonen in de ArcLight bioscoop, dat behoort tot de Cinerama Dome, waardoor het onwaarschijnlijk wordt dat de film ook nog elders in première zal gaan, luidt het gerucht. De fans weigeren echter te verhuizen, en geloven dat het nieuws vals is.

,,Dat hebben we wel eerder gehoord'', verklaarde Sarah Sprague, één van de aanschuivende fans. Volgens haar circuleerden er soortgelijke verhalen bij de Star Wars-releases in 1999 en 2002, maar gingen de films uiteindelijk toch in première in Grauman’s. ,,Dit is nog steeds het epicentrum voor Star Wars-fans'', voegde Sprague er aan toe.

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith is de laatste van de tweede (prequel)trilogie van Star Wars. Ondanks gemengde kritieken voor de twee laatste Star Wars releases, wordt een grote opkomst verwacht voor Revenge of the Sith. Regisseur George Lucas verklaarde eerder al dat de film ,,donkerder'' en ,,emotioneler'' is dan de vorige Star Wars-films.