Prins Albert erft bijna 2 miljard euro
Foto: afp
MONACO - Het leeuwendeel van de bezittingen van de overleden prins Rainier van Monaco wordt verdeeld onder kroonprins Albert en Rainiers oudste dochter, Caroline.

Hoewel Rainiers vermogen als staatsgeheim wordt beschouwd, schatten verschillende bronnen het op 1,95 miljard euro en bestaat het vooral uit onroerend goed.

Volgens de Amerikaanse biograaf J. Randy Taraborrelli kent Rainiers testament uit het jaar 2000 de 47-jarige prins Albert de titel ,,His Most Serene Highest'' toe. Nog erft prins Albert het koninklijk paleis met 235 kamers, het kasteel van Marchais bij Parijs met een uitgestrekt jachtgebied, een privéjet, een jacht, een collectie antiquiteiten waaronder 180 wagens en een postzegelverzameling die als de kostbaarste ter wereld wordt beschouwd.

Albert krijgt ook de aandelen van het casino van Monte Carlo, die miljoenen waard zijn, aldus nog Taraborrelli.

Het cash geld van de nalatenschap wordt verdeeld onder Albert en Caroline. Zij krijgt daarbovenop de villa van de familie, La Vigie, in het Franse stadje Roquebrune-Cap-Martin en het merendeel van haar moeders sieraden.

Rainiers jongste en meest rebellerende dochter Stephanie (40), krijgt slechts 12,5 miljoen euro toegekend. Van dat bedrag krijgt ze maandelijks 38.000 euro uitbetaald. Voorts krijgt ze nog een chalet met zes kamers in de Franse Alpen en een appartement in New York City.