Nederlands treinverkeer in de knoop
Foto: pd
UTRECHT - Het treinverkeer in Nederland is vanochtend ontregeld door een computerstoring bij Utrecht. Reizigers kunnen niet reizen van en naar dit knooppunt van het spoornet. De systemen die de seinen en wissels aansturen, liggen eruit. De Nederlandse Spoorwegen (NS) raadt reizigers aan via Utrecht niet met de trein te reizen.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail kon vanochtend niet zeggen hoe lang de storing gaat duren. Het railverkeer in de hele regio blijft beperkt tot een enkele stoptrein. Maar tussen Utrecht en Arnhem, van en naar den Bosch, idem richting Amersfoort en Gouda is treinverkeer niet mogelijk.

Op zo korte termijn lukt het niet om bussen in te zetten. ,,Dan zou je er honderden nodig hebben. En er is geen maatschappij die die kan leveren'', concludeert een woordvoerder.

De NS had ook gisteravond al last van een computerstoring waardoor ook toen het treinverkeer anderhalf uur plat lag. Monteurs hebben gedurende de nacht gerepareerd en leken het probleem onder controle te hebben maar vanochtend stokten de systemen opnieuw.