Korte winterstop na Kerstvoetbal
Foto: © Carol Verstraete CVG
De Profliga heeft vrijdag de speeldata voor het seizoen 2009-2010 opgesteld. Na de Super Cup op zondag 26 juli, begint de hervormde competitie met zestien op zaterdag 1 augustus. De laatste wedstrijden van de heenronde worden in het weekend van 20 tot 22 november afgewerkt.
De beslissing om kerstvoetbal in te voeren, blijft gehandhaafd. In het seizoen 2009-2010 wordt er dus gevoetbald op zaterdag 26 en woensdag 30 december. Pas nadien volgt er een korte winterstop.

De competitie hervat op vrijdag 15 januari. Zondag 14 maart zit de reguliere competitie erop.

Op vraag van de ordediensten, die tijd nodig hebben om zich te organiseren, is er een pauze van tien dagen, voor op woensdag 24 maart de play-offs van start gaan. Zondag 9 mei is de laatste dag van de play-offs. Nog geen week later, zaterdag 15 mei, wordt in het Koning Boudewijnstadion de finale van de Beker van België gespeeld.

Het seizoen eindigt vroeg op vraag van de Wereldvoetbalbond FIFA. Die wil de internationals wat extra rust gunnen met het oog op de Wereldbeker 2010, die van 11 juni tot 11 juli in Zuid-Afrika plaatsvindt.

Omdat er al een drukke kalender is, heeft de Profliga besloten om geen testmatchen te laten spelen bij een gelijke stand na de reguliere competitie. Als twee clubs met eenzelfde aantal punten eindigen, zullen in volgorde het aantal overwinningen, het doelsaldo, het aantal gescoorde doelpunten, de punten behaald op verplaatsing en de doelpunten gemaakt op verplaatsing doorslaggevend zijn.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig