KV Mechelen deelt Tubeke zware tik uit
Foto: belga
Dolle twintig minuten Mechelen wint met 1-5 cijfers op Tubeke en doet zo een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. De Mechelaars waren bijzonder efficiënt voor doel terwijl Tubeke de cadeaus opstapelde.
Twee nieuwkomers bij Tubeke debuteerden zaterdagavond in het Leburtonstadion. Sorokin begon op de rechterflank aan de wedstrijd en verving Beynié. Op de linksback maakte Fortune zijn opwachting ten nadele van Mvuezolo.

Mechelen ving de schorsing van verdediger Van Hoevelen op door Bizet centraal in de verdediging naast de jonge Van Dessel te posteren. Daardoor verscheen Vrancken, die deze week zijn ongenoegen uitte over zijn bankzitterschap, nog eens aan de aftrap.

Mechelen begon het best aan de partij en had het meeste balbezit maar werd makkelijk opgevangen door Tubeke, dat de eerste kans had. Op vrije trap vond Forschelet Perbet, die net over kopte. Op het kwartier werkte Vandelannoite een corner slecht weg. Persoons nam de bal meteen op de slof en plaatste de 0-1 naast doelman Ardouin. Bij de volgende aanval van de bezoekers dook Iddi in het strafschopgebied. Barasic stopte de Ivoriaan foutief met een logische penalty tot gevolg. Vleminckx liet de kans op zijn zevende goal van het seizoen niet liggen. Wat later leek de wedstrijd helemaal gespeeld. Gorius krulde prachtig een vrije trap over de muur, naast Ardouin. Na iets meer dan twintig minuten spelen stond het 0-3.

Tubeke gaf zich echter niet gewonnen en na een aanval op links via Fortune en Villano knalde Perbet zijn elfde tegen de netten. De Waals-Brabanders gingen door op hetzelfde elan en kregen nog een aantal kansjes maar de aansluitingstreffer kwam er niet meer voor de rust.

Tubeke startte scherp aan de tweede helft. Sorokin kreeg meteen de kans op 2-3 maar trapte van dichtbij op Biebauw. Aan de overkant was het weer meteen raak: Vrancken trapte de bal heerlijk in de kruising. Tubeke kwam nog opzetten via de ingevallen Santiago. Biebauw ging goed plat. Ook Vrancken schoot binnen het bereik van Ardouin. Mechelen controleerde de wedstrijd zeker toen Fortune tegen zijn tweede geel van de avond liep en vroegtijdig moest douchen. Met z'n tienen kon de thuisploeg geen vuist meer maken, meer nog in de blessuretijd zette Rossini de 1-5 op het scorebord.

Door deze overwinning vergroot KV Mechelen haar voorsprong op Tubeke tot vijf punten. De Maneblussers springen in de stand zo over Charleroi, dat vanavond nog naar Cercle moet. Voor Tubeke lijkt de begeerde veertiende plaats plots ver weg.