De evocatiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag beslist dat de uitslag van het bekerduel tussen Lokeren en Waasland 0-5 blijft. Sporting Lokeren is niet akkoord met deze beslissing van en stapt naar de burgerlijke rechtbank. Dinsdag spreekt een rechter in kort geding zich uit in de zaak.
'Wij volgen de visie van onze advocaten en stappen naar de rechtbank', verklaarde Roger Lambrecht, de voorzitter van Lokeren. 'Er zitten teveel hiaten in deze hele affaire. Bovendien is de straf niet in verhouding met het zogenaamde misdrijf. Logisch dat wij hiertegen protesteren. Ik hoop dat de rechter in Brussel beslist dat wij gelijk krijgen', stelde Lambrecht.

Lokeren had het bekerduel tegen Waasland met 1-0 gewonnen, maar zag die overwinning omgezet in een 0-5 nederlaag omdat er te weinig Belgen op het wedstrijdblad stonden. Lokeren legde klacht neer tegen de beslissing van het sportcomité, maar die werd als onontvankelijk beschouwd.

De evocatiecommissie stelde duidelijk dat er in de Beker van België geen beroep mogelijk is tegen een niet-disciplinaire beslissing van het sportcomité. Volgens het reglement moeten er dit seizoen minstens vier spelers op het wedstrijd staan die in België opgeleid zijn (Belgen of buitenlanders die voor hun 23e gedurendende drie jaar opgeleid werden bij een Belgische club). Vanaf 2008-2009 worden dat vijf spelers, vanaf 2009-2010 zes. Tijdens het bekerduel van 24 november stonden er bij Lokeren slechts drie Belgische spelers op het wedstrijdblad.

Zo neemt tweedeklasser Waasland, en niet Lokeren, het komende zaterdag in het Constant Vanden Stockstadion in de achtste finales van de Beker van België op tegen landskampioen Anderlecht.