Duitse voetbalbond eist 1,8 miljoen schadevergoeding van Hoyzer
De Duitse Voetbalbond (DFB) heeft maandag laten weten dat het 1,8 miljoen euro schadevergoeding eist van ex-scheidsrechter Robert Hoyzer. Die werd in 2005 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee en een half jaar omwille van zijn betrokkenheid in een gokschandaal.
Woensdag zal de eis van de DFB gehoord worden door de rechtbank van Berlijn. De DFB verduidelijkte dat de som bedoeld is om alle advocaten -en procedurekosten te dekken. De som moet ook de schadevergoeding dekken die de DFB aan Hamburg betaald heeft.

De ploeg van Rode Duivel Vincent Kompany werd tijdens het seizoen 2004-2005 in de eerste ronde van de Duitse beker uitgeschakeld in een wedstrijd die geleid werd door Hoyzer.

De 28-jarige Hoyzer werd op 17 november 2005 veroordeeld tot een celstraf van twee en een half jaar wegens oplichting nadat hij ongeveer 70.000 euro gekregen had door het resultaat van verschillende voetbalwedstrijden te beïnvloeden. In totaal werden er tussen 10 april en 3 december 2004 23 wedstrijden gemanipuleerd, voornamelijk in de Duitse tweede en derde afdeling.