Een 15-jarig Brits meisje leefde tien jaar lang alleen op frietjes. Wanneer ze iets anders at, stootte haar lichaam dat voedsel af en werd ze ziek. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.
Het meisje weigert al sinds haar peutertijd een fatsoenlijke maaltijd te eten. Het enige dat ze de afgelopen tien jaar wel wilde eten, zijn frietjes.

De ouders van het meisje zeggen dat ze gek werden van het vreemde 'dieet' van hun dochter. 'Tot haar vijfde dronk ze alleen maar melk', zegt haar moeder. 'Als we iets anders wilden geven, wees ze het af.' Op een gegeven moment begon het meisje wel frietjes te eten. En vanaf dat moment at ze niets anders meer.

De ouders probeerden hun dochter verschillende dingen te laten proeven, maar niets hielp. Ook de huisarts wist zich met dit geen probleem geen raad. Tot twee jaar geleden.

Toen werden bij het meisje bepaalde maag-, buik- en darmreflexen geconstateerd, die zorgen voor spijsverteringsmoeilijkheden en een overdaad aan maagsap. Een opluchting voor de ouders, want ze hoopten dat er met deze diagnose een einde zou komen aan het rare eetpatroon van hun dochter.

Het meisje krijgt nu een speciale behandeling samen met een kinderpsycholoog en een medicijnenspecialist. Sindsdien eet ze nu ook hamburgers, Chinese noedels en wafels. Toch bestaat het grootste gedeelte van haar maaltijd nog steeds uit frieten.

De ouders hopen nu dat als hun dochter 20 is, ze eindelijk mee kan naar een restaurant en alles kan bestellen wat op de menukaart staat.