NYSE Euronext, 's werelds grootste beursbedrijf, heeft vorig jaar 429 nieuwkomers verwelkomd, die in totaal 54 miljard euro hebben opgehaald.
Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van NYSE Euronext. Het beursbedrijf verwerkte via Euronext 323 miljoen aandelen- en obligatietransacties, een stijging van 47 procent ten opzichte van 2006. Het is het derde opeenvolgende jaar dat het aantal transacties via Euronext een nieuw record bereikt.

Het gemiddeld aantal dagelijkse transacties op de markten van Euronext steeg naar het nieuwe record van 1,2 miljoen. Het dagelijkse handelsvolume bij NYSE Euronext bedroeg gemiddeld 2,6 miljard aandelen (+16 pct), ook een nieuw record.

In Europa gingen dit jaar 140 bedrijven naar de beurs en in de VS waren dat er 289. Tot de grootste beursgangen behoorde investeringsmaatschappij Blackstone Group, die in juni meer dan 4,1 miljard dollar ophaalde in New York.

Ook de derivatenhandel op Liffe bereikte in 2007 een record, met 950 miljoen termijn- en optiecontracten, een groei met 30 procent tegenover het jaar voordien.

NYSE Euronext is eigenaar van de effectenbeurzen in Parijs, Lissabon, Brussel, Amsterdam en New York. Het bedrijf ontstond door de in april afgeronde fusie van het Europese Euronext met het Amerikaanse NYSE Group. De totale marktwaarde van de aan NYSE Euronext genoteerde bedrijven bedraagt 21,3 biljoen euro.