'Diana en Dodi waren al uit elkaar voor dodelijk ongeval'
De liefdesrelatie van Diana en Dodi al-Fayed was al enkele weken afgelopen voor hun dodelijk ongeval in een Parijse tunnel in augustus 1997. Dat verklaarde een vriend van Diana maandag voor het Hooggerechtshof in Londen.
'Ze vertelde mij dat alles over was, wat echt een schok was voor mij', aldus Rodney Turner, een vriend van Diana die ondervraagd werd over de relatie van Diana en Dodi. 'Maak je geen zorgen, maak je geen zorgen. Het is volledig gedaan. Het was een magnifiek moment', zo zei de prinses volgens Turner. Die ontmoette de prinses eind 1995 toen hij haar leverancier van luxewagens werd. Nadien raakten ze bevriend, onder andere doordat hun kinderen naar dezelfde school gingen.

Op 2 oktober 2007 ging voor het Hooggerechtshof van Londen het Britse gerechtelijke onderzoek naar de dood van Diana van start. Het moet ophelderen of haar dood te wijten was aan een gewoon ongeval of aan een misdaad. Het is geen proces, er staat niemand terecht en er volgt ook geen veroordeling.

Het Franse onderzoek en dat van Scotland Yard kwamen eerder al tot de conclusie dat het ongeval te wijten was aan een te hoge snelheid en aan het feit dat chauffeur Henri Paul teveel gedronken had.

Maar de Egyptische miljardair Mohammed al-Fayed, de vader van Dodi, is van oordeel dat het stel vermoord werd door de Britse autoriteiten omdat ze wilden vermijden dat Diana met een moslim zou trouwen.