Bruni mag Sarkozy niet vergezellen naar Saudi-Arabië
Saudi-Arabië heeft de Franse president Nicolas Sarkozy gevraagd zijn nieuwe vriendin Carla Bruni thuis te laten wanneer hij volgende week het land bezoekt. Dat zei een diplomatieke bron aan het Duitse persagentschap DPA.
Sarkozy bezoekt voor het eerst Saudi-Arabië. Hij moet met de Saudische koning Abdullah Abdel-Aziz problemen uit de regio bespreken. Zijn nieuwe vriendin, de Italiaans-Franse zangeres Carla Bruni, mag hem niet vergezellen.

Saudi-Arabië is strikt islamitisch en het is er dan ook onbespreekbaar dat een man het bed deelt met een vrouw die zijn echtgenote niet is. Zelfs in scholen en op het werk mogen mannen en vrouwen er vaak geen direct contact hebben.

Sarko en Bruni trokken in de kerstvakantie naar Egypte en Jordanië. Ook al heeft Egypte een vrij open mentaliteit, toch werden daar al vragen gesteld bij het feit dat de Franse president er samen sliep met een vrouw waarmee hij niet getrouwd is.

Hip-hop-zoon

De Franse krant Liberation wist maandag te melden dat Pierre Sarkozy, de oudste zoon van de Franse president, actief is als hip hop-producer. Hij werkt onder het pseudoniem 'Mosey'.

Op zijn webpagina op de site MySpace, zegt Mosey dat hij al verscheidene hiphop-opnames maakte, onder andere 'La Rue' door rapper Poison, die aanvankelijk niet wist dat zijn producer de zoon van de Franse president was. Het bedrijfje van 'Mosey' heet 'Crime Chantilly'.