McLaren-Mercedes stelt nieuwe bolide voor
Een dag na Ferrari heeft maandag ook McLaren-Mercedes zijn wagen voor het nieuwe wereldkampioenschap Formule 1 voorgesteld. Volgens teambaas Ron Dennis zullen vice-wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn nieuwe ploegmaat Heikki Kovalainen, die Fernando Alonso vervangt, met de gloednieuwe MP4-23 volop kunnen meestrijden voor de wereldtitel.
Ook in het constructeurskampioenschap wil McLaren-Mercedes de hoogste prijs binnenhalen, zo verklaarde Dennis maandag bij de voorstelling in Stuttgart. Het zou alvast een mooie revanche betekenen na het debacle van vorig seizoen. Toen werd de renstal door de spionage-affaire met Ferrari uitgesloten van het constructeurskampioenschap. Het team kreeg toen ook een monsterboete van 100 miljoen dollar.

'Ons ultieme doel is om zowel in de kampioenschappen van de rijders als de constructeurs competitief te zijn', zei Dennis aan de honderden genodigden die maandag de presentatie bijwoonden in het Mercedes-Benz Museum van Stuttgart. 'Het hele team heeft sinds het einde van het seizoen 2007 keihard gewerkt om de wagen zo snel mogelijk klaar te hebben, zodat onze rijders zoveel mogelijk testritten zouden kunnen afwerken voor de Grote Prijs van Australië, de openingsmanche van het WK op 16 maart', aldus nog Ron Dennis.

Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen hebben de nieuwe bolide nog niet kunnen testen, maar daar komt nog deze week verandering in. 'Ik sta te popelen om donderdag voor het eerst in de wagen te kunnen kruipen', zegt Hamilton. 'Mijn ingenieur heeft me verklapt dat er 14.000 werkuren nodig zijn geweest om de wagen vandaag af te krijgen.'

De MP4-23 is volgens McLaren-Mercedes een verbeterde versie van de MP4-22. 'Qua uitzicht zijn er geen belangrijke veranderingen. Wel hebben we gesleuteld aan verschillende aerodynamische aspecten', klink het nog.