Denis Menchov wil schitteren in de Tour
ROTTERDAM - De Rus Denis Menchov (Rabobank) start dit jaar niet in de Ronde van Spanje. Dat heeft zijn ploegleider Erik Breukink gezegd op de ploegvoorstelling van het team in Rotterdam. Menchov reed de Vuelta de voorbije vier jaar en won hem twee keer, in 2005 en 2007.
De Rus wil dit jaar schitteren in de Ronde van Frankrijk en rijdt als voorbereiding daarop de Ronde van Italië. Daar de Vuelta nog aan toevoegen, is teveel van het goede. In het voorjaar heeft Menchov zijn zinnen gezet op Luik-Bastenaken-Luik.

Rabobank trok in totaal zes nieuwkomers aan voor het seizoen 2008, maar echt grote namen zijn daar niet bij. De ProTour-ploeg mikt op een verdere ontwikkeling van de al aanwezige profs en op de opkomst van enkele jonge talenten.

Uit de eigen opleidingsploeg komen Tom Leezer en Bauke Mollema. Laurens ten Dam komt van Unibet.com, Bram Tankink van Quick Step, de Duitser Paul Martens van Skil-Shimano. Michiel Elijzen keert terug bij Rabobank, waar hij zijn opleiding genoot. Elijzen kwam de afgelopen twee jaar uit voor het Franse Cofidis.

In rand van de persconferentie deelde Rabobank ook nog mee dat de pas gestopte Michael Boogerd aan de ploeg verbonden blijft. De Nederlander krijgt een nog nader te bepalen functie binnen het team.

'Michael blijft behouden voor de bank en voor de ploeg. Voor de bank wordt hij ingezet voor promotie, bij de ploeg gaan we bekijken wat Michael precies gaat doen. We hebben al een geschiktheidsonderzoek laten doen, maar we willen zorgvuldig zijn in de keuze. Iemand met zijn imago willen we niet zo maar ergens neerzetten', vertelde Henri van der Aat, interimdirecteur van de ploeg.

Samenstelling ProTour-team Rabobank 2008:

Ploegleiding:
Harold Knebel (Ned), Erik Breukink (Ned), Adri van Houwelingen (Ned), Erik Dekker (Ned) en Frans Maassen (Ned)

Renners:
Maurico Alberto Ardila (Col), Jan Boven (Ned), Graeme Brown (Aus), Bram de Groot (Ned), Marc de Maar (Ned), Thomas Dekker (Ned), Michiel Elijzen (Ned), Theo Eltink (Ned), Juan Antonio Flecha (Spa), Rick Flens (Ned), Oscar Freire (Spa), Robert Gesink (Ned), Matthew Hayman (Aus), Pedro Horrillo (Spa), Dmitri Kozontchuk (Rus), Sebastiaan Langeveld (Ned), Tom Leezer (Ned), Gerben Löwik (Ned), Paul Martens (Dui), Denis Menchov (Rus), Koos Moerenhout (Ned), Bauke Mollema (Ned), Grischa Niermann (Dui), Joost Posthuma (Ned), Kai Reus (Ned), Bram Tankink (Ned), Laurens ten Dam (Ned), William Walker (Aus) en Pieter Weening (Ned).