Jelena Dokic maakte op het tornooi van Hobart een geslaagde come-back in het professioneel tenniscircuit. Ze versloeg in de eerste ronde het nummer 54 op de wereldranglijst, de Duitse Martina Müller, met 6-4, 0-6 en 6-2. Als ze ook haar volgende wedstrijd wint, moet ze kiezen tussen verder gaan en de kwalificaties van de Australian Open.
Jelena Dokic zag een veelbelovende carrière gefnuikt door de erg moeilijke relatie met haar vader Damir. Die begeleidde Dokic op het circuit maar had door zijn tirannieke gedrag een erg nefaste invloed op zijn dochter. Niettemin haalde Dokic in 2000 de halve finales van Wimbledon en stond ze ooit vierde op de wereldranglijst.

Op haar 24e werkt Dokic nu aan een comeback. Als ze in Hobart ook haar volgende match wint, tegen de Italiaanse Flavia Pennetta (WTA 39), staat ze voor een moeilijke keuze. Ofwel kan ze op het toernooi van Hobart blijven en daar proberen verder door te stoten, ritme op te doen en WTA-punten te pakken. Ofwel kan ze naar Melbourne reizen om er deel te nemen aan de kwalificaties van de Australian Open. Dokic kreeg immers geen wildcard van de organisatie en mag niet rechtstreeks op de hoofdtabel omdat ze geen officiële ranking meer heeft.

"In de loop van de tweede set begon ik me wat moe te voelen. Na drie opeenvolgende matchen begon ook de warmte door te wegen", blikte Dokic terug op haar wedstrijd tegen Martina Müller. "Terugkeren op het circuit na twee jaar afwezigheid is moeilijk. Het komt er nu op aan wedstrijden te spelen", besloot ze.