Obama loopt uit op Clinton in New Hampshire
Barack Obama lijkt de voorverkiezingen van de Democraten die dinsdag in de Amerikaanse staat New Hampshire worden gehouden te gaan winnen. Dat blijkt uit verschillende polls van Usa Today en CNN.
Afgaande op een opiniepeiling van USA Today/Gallup zou Obama 41 procent van de stemmen krijgen en Hillary Clinton 28 procent. Halverwege december stonden beide kandidaten op 32 procent.

Bij de Republikeinen is het verschil tussen de belangrijkste kandidaten in New Hampshire kleiner: John McCain gaat voorop met 34 procent (dat was halverwege december 27 procent) en Mitt Romney staat op 30 procent (was 34 procent).

De peiling heeft een foutmarge van 4,4 procent, wat betekent dat de race bij de Republikeinen nog niet is gelopen. Mike Huckabee, die in Iowa won, staat in New Hampshire met 13 procent op de derde plaats. In Wyoming, waar de Republikeinen zaterdag voorverkiezingen hielden, won Romney.

Peiling CNN

Ook uit een opiniepeiling van CNN blijkt dat Obama een serieuze voorsprong genomen heeft op Clinton. Volgens de voor CNN door de Universiteit van New Hampshire uitgevoerde peiling zou Obama uitkomen op 39 procent van de Democratische stemintenties tegen 29 procent voor de vroegere first lady. Een dag tevoren waren ze beiden nog goed voor 33 procent. Derde met 16 procent is de vroegere senator en presidentskandidaat John Edwards.

Bij de Republikeinen leidt senator John McCain met 32 procent in New Hampshire. Tweede is daar Mitt Romney met 26 procent. De winnaar in Iowa, Mike Huckabee, is derde en heeft de vroegere burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, voorbijgestoken. De peiling is zaterdag afgenomen en heeft een foutenmarge van 5 procentpunt.