FERNLEY - Zware sneeuw- en regenbuien in het westen van de Verenigde Staten hebben aan drie mensen het leven gekost. Acht personen worden vermist. Duizenden mensen in Californië en twee andere staten zitten zonder stroom doordat honderden kilometers elektriciteitsleiding het onder het gewicht van de sneeuw begaven.
Vooral in de hoger gelegen gebieden viel veel sneeuw, in de Sierra Nevada maar liefst 3,35 meter. In de bergen van zuidelijk Colorado worden acht personen vermist, twee skieërs en een gezelschap van zes - twee echtparen en twee kinderen - dat een tocht maakte per sneeuwmobiel. In de bergen van zuidelijk Californië wordt gezocht naar een 62-jarige man die vrijdag vlak voordat de sneeuw begon te vallen aan een trektocht begon.

Op sommige plaatsen zorgt het stormsysteem voor overstromingen. In Fernley in Nevada brak door zware regen een kanaalwand door en kwamen honderden huizen bijna tweeënhalve meter onder water te staan. De breuk werd gedicht, maar een deel van het water kon niet worden weggepompt omdat zich door de vrieskou ijs vormde.

Het noodweer kostte de afgelopen dagen aan drie mensen het leven, twee in Californië en een in Oregon.