Hond sleurt peuter uit buggy
Een American Staffordshire Terriër Foto: rr
BARNEVELD - Een anderhalf jaar oude peuter is in het Nederlandse Barneveld zwaar gewond geraakt toen een agressieve hond hem uit zijn buggy sleurde en hem meters ver over de straat sleepte. De hond greep het kind in het gezicht. Het jongetje is in ernstige toestand opgenomen in het ziekenhuis.
De aangevallen peuter was met zijn oma op stap. Volgens getuigen viel de hond schijnbaar zonder aanleiding het kleine kind in zijn wandelwagentje aan. Het dier liet het meegesleepte jongetje pas los toen omstanders hem fors aanpakten, aldus de politie. Het kind is eerst naar het ziekenhuis in Ede gebracht, maar later overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Utrecht.

Het zou gaan om een hond van het type American Staffordshire Terriër. De 37-jarige eigenaar zegt dat hij de hond in Spanje heeft gekregen. De politie onderzoekt nog samen met de Algemene Inspectie Dienst of de soort voorkomt op de lijst van verboden rassen. Ook moet nog bepaald worden of de eigenaar van de hond strafbaar is. Het dier is meteen in beslag genomen. Een dierenarts heeft hem laten inslapen.