Moord op Hasselts echtpaar bekend door 34-jarige zoon
Foto: vtm

De 34-jarige zoon van het echtpaar dat vrijdag vermoord werd in zijn huis in Hasselt, heeft bekend dat hij zijn ouders om het leven heeft gebracht en zondag terugkeerde om er brand te stichten. De Hasseltse onderzoeksrechter heeft de man aangehouden en laten opsluiten in de gevangenis.

De jongeman woonde nog bij zijn ouders in. Het motief voor de oudermoord is van financiële aard. De man heeft zijn ouders vermoord door ze met een zwaar voorwerp op het hoofd te slaan.

Zondagavond rond 20.15 uur alarmeerde een buur de brandweer, omdat die via de achterdeur rook uit het huis zag komen. Bovendien waren de rolluiken het volledige weekend dicht gebleven. Bij de interventie vond de brandweer het echtpaar dood terug in de slaapkamer. Slachtoffers waren Francis L. en Jacqueline V., beide vijftigers.

'De onderzoeksrechter, een branddeskundige, een wetsdokter en het gerechtelijk lab stapten ter plaatse af voor de nodige vaststellingen. Bij de brand bleken brandversnellers gebruikt. De lichamen vertoonden letsels die niet compatibel waren met de brand.', zei persmagistraat Erwin Steyls van het parket.

De hele buurt reageerde geschokt op het nieuws. Burgemeester Hilde Claes was meteen ter plaatse: 'Om de buurtbewoners op te vangen. Dit nieuws is verschrikkelijk om te vernemen en zeker dat er kwaad opzet in het spel is', aldus Claes gisteravond laat.