NMBS past binnenlandse dienstregeling aan
BRUSSEL - Naar jaarlijkse gewoonte past de NMBS rond midden december haar dienstregeling aan. Dit gebeurt volgens de maatschappij om een aantal verbeteringen aan te brengen in functie van de evolutie van de werkzaamheden op het net. De wijzigingen gaan dit jaar in vanaf 12 december. Zo meldt de NMBS maandag in een persbericht.

De NMBS wijst zelf op een aantal belangrijke wijzigingen. Zo wordt het aanbod van de P-treinen aangepast. Een aantal P-treinen zal vanaf 12 december niet meer rijden. Het gaat daarbij om de verbinding Gent-Sint-Pieters (05.39 uur) naar Gent-Dampoort (05.49 uur), de verbinding van Kortrijk (19.52 uur) naar Roeselare (20.10 uur) en de verbinding tussen Leuven (05.04 uur) en Waver (05.33 uur). Daarnaast worden vanaf 12 december ook enkele nieuwe P-treinen ingelegd, met name tussen Zottegem (16.59 uur) en Geraardsbergen (17.13 uur) en tussen Geraardsbergen (17.26 uur) en Zottegem (17.40 uur).

Naast de wijzigingen aan de dienstregeling van de P-treinen vertrekt de L-trein Brussel-Zuid - Antwerpen-Centraal tijdens de week, vanaf 19.00 uur, zeven minuten later uit Brussel- Zuid waardoor de halte in Mechelen wordt beperkt tot 1 minuut.

Voorts rijden de treinen op de IR c-verbinding Luik-Tongeren-Hasselt-Diest- Aarschot-Lier-Antwerpen vanaf 12 december in het weekend enkel tussen Hasselt en Antwerpen. De aansluiting naar Luik wordt dan verzekerd door de treinen van de IC D-verbinding Rijsel-Namen-Luik-Herstal, die doorrijdt tot Hasselt.

Door werkzaamheden voor de aanleg van de boog van Leuven zullen de L-treinen Antwerpen-Centraal - Leuven in de weekends voortaan negen minuten langer onderweg zijn door een langere stop in Aarschot.

Tijdens de weekends zullen de treinen van de verbinding Leuven-Antwerpen voortaan ook stoppen in Wijgmaal en Wespelaar-Tildonk, wat betekent dat de treinen vier minuten langer zullen doen over hun traject.

Meer details zijn terug te vinden op www.nmbs.be. Voor verdere vragen kan men ook terecht bij de telefonische infodienst van de NMBS op het nummer 02/ 528 28 28) of in de NMBS-stations.