Bob Dylan zou liever Elvis zijn
NEW YORK - Bob Dylan heeft zich nog altijd niet verzoend met het feit dat hij als woordvoerder van zijn generatie wordt gezien. In zijn eerste interview in negentien jaar zei de 63-jarige Amerikaanse folkrockzanger gisteravond dat hij liever niet als profeet of redder, maar als Elvis wordt gezien.

,,Ik wil geen profeet of redder zijn, maar zie me wel als Elvis. Ik kan me voorstellen hoe het is om Elvis te worden", zei Dylan op de Amerikaanse televisiezender CBS. ,,Als je mijn songteksten bekijkt, geloof ik niet dat daarin iets te vinden is waaruit blijkt dat ik mij de woordvoerder van om het even wie of om het even wat waan, echt niet", sprak de zanger, die meer dan 500 nummers en 40 albums maakte.

Over zijn vroeger werk zei Dylan dat hij zelf niet meer weet hoe hij het ooit heeft geschreven. Over het nummer ’It’s Alright, Ma’ vertelde hij bijvoorbeeld dat het op een magische manier tot stand gekomen is.

Voorts zegt Bob Dylan dat hij nog altijd worstelt met zijn bekendheid. ,,Ik wil alleen bekend zijn omwille van mijn muziek. De rest is niet belangrijk", besloot de zanger.